Az x leghasznosabb akkus kertigépek

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a 8 leghasznosabb akkus kertigépet, amit érdemes lehet nekünk is beszerezni háztájéki zöldterületeink rendben tartására.

toolcompany-kerti-gep.jpg

A modern háztartások körül egyre elterjedtebbek és népszerűbbek az akkumulátorral szerelt kerti gépek. Ez nem véletlen, hiszen számos előnyt tartogatnak számunkra, ha az otthoni kerti munkákról van szó. Ezért az alábbi cikkben összegyűjtöttük a 8 leghasznosabb akkus kertigépet, amit érdemes lehet nekünk is beszerezni háztájéki zöldterületeink rendben tartására.

Akkumulátoros kertigépek előnye

Az akkus kertigépek népszerűsége nem véletlen, hiszen számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos kertigépekhez viszonyítva. Ilyen előny többek között a:

  • környezetbírát működés
  • hálózat független felhasználhatóság
  • könnyű kezelhetőség
  • megfelelő teljesítmény

1, Fűkasza

Az akkumulátoros fűkaszák segítségével minden kisebb zöldterületet villámgyorsan megszabadíthatunk az elburjánzott fűtől és gaztól. Egy fűkasza segítségével ráadásul a ház előtti vízelvezető árkokat is kitisztíthatjuk a növényzettől.

2, Fűnyíró

Egy hagyományos guruló, akkumulátoros fűnyíró a hétvégi fűnyírás alapkelléke lehet. Az ilyen szerkezetek nagy előnye, hogy nem kell a megfelelő benzinkeverék kikeverésével bajlódnunk,  vagy épp arra figyelnünk, hogy éppen mikor vághatjuk át az elektromos kábelt munka közben.

3, Szegélynyíró

A szegélynyírók a fűkaszákhoz hasonló berendezések, de fő céljuk leginkább a falak, kerítések és járdák melletti növényzet gyérítése. E téren a kompakt kialakítás és a kötetlen használhatóság sokak számára csábító lehet, emiatt jellemző, hogy egy fűnyíró mellé egy szegélynyíró is társulni szokott

4, Láncfűrész

Sokan felszisszennek az akkumulátoros láncfűrészek hallatán, de erre alapesetben semmi ok, hogyha az adott eszközt rendeltetési céljának megfelelően használjuk. Természetesen egy ilyen berendezéssel nem fogjuk tudni a télire való tüzelőt összeaprítani, de a kerti munkák során, például nagyobb volumenű fa metszések alkalmával hasznos segítők lehetnek.

5, Légseprű

A légseprűk használata főképp az őszi időszakban kerülhet középpontba. Egy ilyen berendezéssel ugyanis a lehullott jelentős mennyiségű lomb levelektől szabadulhatunk meg villámgyorsan. Légseprűk esetében az eszköz fújó hatással dolgozik, de mindenképp érdemes szót ejteni a lombszívókról is, amik szívó hatássukkal gyűjtik össze a zöldhulladékot és akár le is darálhatják azokat.

6, Sövényvágó

A sövényvágó egy klasszikus eszköz, ha növények, főképp sövények, bokrok formázásról van szó. Ezeknek az eszközöknek az akkumulátoros verziója, gyakorlatilag minden feladatot képes ellátni, amit az elektromos sövényvágók.

7, Fűnyíró olló

A fűnyíró ollók akkumulátoros kiszerelése egy új keletű dolog, amivel például a sziklakertek, kerti tavak körüli kisebb zöld területeket formázhatjuk meg. A fűnyíró olló persze számos más téren is segítségünkre lehet, ha lágyszárú növények kezeléséről van szó.

8, Metszőolló

Az akkumulátoros metszőollók a tavaszi metszési munkálatokban tehetnek jó szolgálatot, hiszen gyakorlatilag erőkifejtés nélkül egyszerűen formázhatjuk meg gyümölcstermű növényeinket, vagy épp virágos cserjéinket, lágyszárú növényeinket.

Összegezve

Az akkumulátoros kerti gépek választéka tehát ma már igen széles. Attól függően, hogy milyen feladat ellátásra is szükséges, a fenti típusok bármelyike hasznos segítője lehet kerti munkánknak.

Címkék: gép kert