Télikert építés - Teraszbeépítés

- műanyag terasz és tartály gyártás Magyarországon -

telikert-terasz-be-epites.jpg

Télikertek építése Budapesten

Nyaranta, különösen júliusban a műanyag konstrukciós télikertek akciósan is megrendelhetők építővállalatoknál. A legszebb terasz képekben válogatva határozhatjuk el, hogy házunk egy teraszbeépítés révén válhat alkalmassá, hogy egy télikert működés közben fejtse ki előnyeit. A beüvegezett terasz bővíti a lakótér területét. Nem is kell ahhoz szaktanácsadás, elég az interneten böngészve a keresési eredmények alapján tájékozódni, és máris tisztában leszünk ezzel:  Télikert árak: tervezés, gyártás ára. Teraszbeépítés árak: emeleti erkélybeépítés és üvegterasz készítés akciósan.

Típusok, lehetőségek létező terasz esetén


Lehetséges számos télikertépítési lehetőség, és a cégek által kínált választható opciók közül nem egyszerű eldönteni, hogy melyik a számunkra legkedvezőbb. Ha van a házunk mellett kerti terasz, egyszerűbb az elhatározás: legyen az télikert gyártás és -építés a terasz lezárásával megoldva. Készüljön alumínium váz + műanyagpanel szerkezetű, 70-ában üveg felületű beépített terasz integrált árnyékolókkal és extrákkal.

Üvegterasz készítése Budapesten

A terasz beépítés szakszerű tervezésénél több szempontot is figyelembe kell vennünk. Az időtállóság megcélzása mellett tekintettel kell lenni anyagi lehetőségeinkre is. A teraszok és erkélyek befedésének, és körbeépítésének a beüvegezés helyett, de az időjárás viszontagságaitól való megfelelő védelmének céljából az egyik egyszerű mód lehetne akár a teraszponyva is. Ennek előnye, hogy könnyen hamar eltávolítható, ugyanakkor megfelelő védelmet nyújt télen is. Az ilyen, mobil módon védett teraszokon bár nem érvényesül eléggé az üvegházhatás, mégsem kell félnünk a hidegtől, a lakás vagy a ház falain és ablakain át így is elegendő hőt kap a körbezárt terasz ahhoz, hogy ne ereszkedjen a hőmérséklete fagypont alá. Ennél persze jobb, ha üvegtetőt, tolóajtókat, műanyag bukóablakokat használunk a beépítéshez.

Ha folyadékbiztos acélbetétes műanyag nyílászárókat alkalmazunk a terasz vagy erkély beépítésénél, a rendelkezésre álló hely adottságaitól függően választhatunk bukó-nyíló nyílászárókat, vagy elhúzható, netán harmonika ajtókat is. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai a hely kihasználtságának szempontjából, az egyik esetben az ablakok és ajtók előtt kell elegendő térrel rendelkezni azok kinyitásához, míg az utóbbi esetben oldalirányban kell megfelelő térrel rendelkezni, azaz biztosítani kell a helyet, ahová kitoljuk a tolóajtót.

A teraszbeépítés ára Magyarországon

A legtöbb budapesti tervező és télikert-kivitelező vállalat fukarkodik a konkrét gyártási és építési árak megadásában. Azzal érvelnek, hogy általában egy teraszfedés vagy erkély beépítés a külső szemlélő számára kevés munkával jár, ám a helyszínen mindig kiderül, hogy a megbízó nagyobb teraszt szeretne, harmonika helyett üvegajtót, a tetőre felfelé nyitható ablakot stb, netán a kis szobakert helyett nagy pálmaházak vagy oranzsáriumok szerepelnek vérmes terveiben. Érdemes tisztázni, milyen részösszegek képezik a teraszbeépítés árát: nyersanyag, tervezési fázis és dokumentáció, helyszín előkészítése, a teljes létesítmény legyártása és megépítése növények téli elhelyezése céljából. További információk:

Más műanyag konstrukciók, tárolók

Polimer anyagokból természetesen nemcsak kerti építőelemek, hanem más eszközök, így üreges tárgyak, tároló edények is gyárthatók, például rotációs öntéssel. Magyarországon fejlett a műanyagipar, számos tárolóeszköz készül a fröccsöntő és termoplasztikus rotoformázást végző üzemekben, Ezek között igen népszerű termékkategória az acél keretes ipari folyadéktároló iBC tartály és a műanyag hordó, amelyet általában raklapra szerelve hoznak forgalomba a gyártók. Többek között ivóvíz tárolásra is kiválóak, ám hogyha veszélyes anyagot vagy a természetre káros folyadékot tárolnak benne, akkor célszerű kármentő tálca használats - ezt a tartályok és hordók alá kell elhelyezni biztonsági okokból. Forrás: termekkategoria/folyadektarolo-tartalyok/